Onderstellen / Chassis

Het onderstel is het fundament waarop uw stacaravan gebouwd wordt. Een compleet opgebouwde stacaravan biedt een bijzondere vorm van luxe terwijl u toch van het buitenleven geniet.
Het chassis is bepalend voor het comfort en de veiligheid van uw stacaravan. Het fabricageproces van De Stouwe Metaal is zo ingericht dat deze waarden voorop staan.

Dat begint al bij de werkvoorbereiding. Een kleine afwijking kan grote gevolgen hebben. Daarom gaat De Stouwe Metaal grondig te werk bij het vaststellen van de gewenste maten. Vervolgens zorgen onze ervaren medewerkers voor een solide aflassing en perfect spuitwerk. Tijdens de productie is alles erop gericht om ervoor te zorgen dat het chassis aan onze hoge kwaliteitseisen voldoet.

Wat gaat er boven de weekenden en vakanties doorbrengen in uw eigen vakantiehuis? Plezierige tijden die beginnen bij de fabricage van bijvoorbeeld uw mobiele bungalow.
De Stouwe Metaal zorgt voor een solide onderstel van hoge kwaliteit waarmee de basis voor een geslaagde vakantie in ieder geval gelegd is!

Tijdens de opbouw, het transport en in het dagelijks gebruik moet uw mobiele bungalow natuurlijk tegen een stootje kunnen. Met die intensieve belasting houdt De Stouwe Metaal rekening gedurende het volledige productieproces van het chassis. Het onderstel speelt immers een belangrijke rol in de totale levensduur van uw vakantieverblijf. Onze chassis worden vakkundig gelast en voorzien van een beschermende coating voor een lange levensduur.

Vaste maten

Alles begint met een zorgvuldige voorbereiding. Het chassis moet perfect aansluiten om de verdere opbouw probleemloos te laten verlopen. Om de kans op fouten te minimaliseren wordt in overleg met u de constructie gekozen en stellen we de maten vast. Standaard zijn onze chassis leverbaar in drie breedtematen: 2, 2,60 en 3,50 meter. Vervolgens passen we de lengte van het onderstel op uw specifieke wensen en eisen aan.

Hiernaast vindt u de 3 standaardbreedtes voor chassis en onderstellen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Stralen Metaal

Naast de productie van onderstellen en chassis, voert De Stouwe Metaal ook straalwerkzaamheden voor derden uit. Stralen verwijdert roest, vuil, vet en andere weerselementen en zorgt ervoor dat uw metaalweer als nieuw is.
In onze moderne werkplaats beschikken we over professionele straalapparatuur voor grote, kleine, brede en smalle metaalconstructies.

Door onze eigen faciliteiten staan we garant voor de kwaliteit van het door ons geleverde straalwerk. We stralen daadwerkelijk elk hoekje en plaatstuk zodat de beschermende verflaag en coating optimaal hechten aan de metalen ondergrond. Bij het stralen gebruikt De Stouwe Metaal SA 2,5 een kwaliteitsnorm die aanduidt dat het metaal grondig en zorgvuldig gereinigd wordt.

Poedercoating

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk aan het werkstuk plakken waarna het in een oven gesmolten of uitgemoffeld wordt.In combinatie met voorbehandelingen zoals stralen, biedt poedercoaten een zeer duurzame bescherming tegen corrosie en is uitstekend bestand tegen extreme weersinvloeden.Een voordeel van het poedercoaten is dat bij dit lakproces er geen oplosmiddelen vrijkomen. Hierdoor is het poederlakproces milieuvriendelijk. Daarnaast is poedercoat kras- en slijtvast en daarom geschikt voor heel veel toepassingen.